Ukrajinska vojska: Više specijalaca poginulo tokom operacije u okupiranom dijelu regiona Herson

Ukrajinski javni servis Suspilne javio je da je grupa ukrajinskih vojnika poginula prilikom pokušaja da se učvrsti na Tendrivskoj prevlaci u sjevernom dijelu Crnog mora, blizu obale regiona Herson

6288 pregleda 8 komentar(a)
Ukrajinski vojnik na ratištu (Ilustracija), Foto: Reuters
Ukrajinski vojnik na ratištu (Ilustracija), Foto: Reuters

Više pripadnika ukrajinskih specijalnih snaga poginuo je tokom operacije u okupiranom delu regiona Herson na jugu Ukrajine, saopštile su u četvrtak Snage za specijalne operacije ukrajinske vojske.

U saopštenju nije navedeno koliko je ukrajinskih vojnika poginulo tokom operacije, prenio je Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa.

Ukrajinski javni servis Suspilne javio je da je grupa ukrajinskih vojnika poginula prilikom pokušaja da se učvrsti na Tendrivskoj prevlaci u sjevernom dijelu Crnog mora, blizu obale regiona Herson.

Okupacioni zvaničnici, kako prenose ruske novinske agencije, rekli su da su ruske snage "uništile grupu ukrajinskih diverzanata dok su pokušavali da slete na Tendrivsku prevlaku".

Poginuli vojnici su pripadali 73. mornaričkom centru Snaga za specijalne operacije ukrajinske vojske koji je učestvovao u operaciji oslobađanja Zmijskog ostrva 7. jula 2022.

Bonus video: