Rojters: Zaplijenjena imovina Endrua Tejta ostaće u posjedu organa za sprovođenje zakona

Tejt, koji je stekao milione fanova promovišući, takozvani, ultra-muški način života, optužen je u junu zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualnu eksploataciju žena

4371 pregleda 2 komentar(a)
Policajci dovode braću Tejt kako bi se pojavili pred sudijom u Apelacionom sudu u Bukureštu, Foto: Reuters
Policajci dovode braću Tejt kako bi se pojavili pred sudijom u Apelacionom sudu u Bukureštu, Foto: Reuters

Imovina koja pripada američko-britanskom influenseru, Endruu Tejtu, koju su zaplijenile rumunske vlasti uoči suđenja za trgovinu ljudima ostaće u posjedu organa za sprovođenje zakona, rekao je njegov predstavnik danas nakon sudske presude, prenosi Rojters.

Tejt, koji je stekao milione fanova promovišući, takozvani, ultra-muški način života, optužen je u junu zajedno sa svojim bratom Tristanom i dvije Rumunke za trgovinu ljudima, silovanje i formiranje kriminalne grupe za seksualnu eksploataciju žena.

Oni negiraju sve optužbe. Još nije jasno kada će im početi suđenje.

Od podizanja optužnice, predmet se vodi pred vijećem suda u Bukureštu, koje treba da pregleda spise kako bi se uvjerilo u njihovu zakonitost. Očekuje se da će postupak trajati oko dva mjeseca.

Ranije ovog mjeseca, rumunski sud je odobrio zahtjev Velike Britanije za izručenje braće Tejt zbog navoda o seksualnoj agresiji iz 2012. do 2015, ali tek nakon završetka suđenja u Rumunija.

U januaru 2023. rumunske vlasti su zaplijenile robu i novac u vrijednosti od 13,9 miliona dolara u okviru krivične istrage protiv braće Tejt, uključujući gotovinu, dizajnerske satove i luksuzne automobile.

Takođe su zaplijenili imovinu i kriptovalute.

Braća Tejt su više puta tražili od sudova da ukinu naredbu o zaplijeni.

U januaru je Apelacioni sud u Bukureštu prihvatio njihov zahtjev i naložio da se zaplijena ponovo analizira. Sud u Bukureštu je odlučio da zaplijenjena imovina ostane u posjedu rumunskih organa za sprovođenje zakona, rekao je predstavnik Endrua Tejta, a javlja Rojters.

Tejt će se žaliti na odluku, dodao je njegov predstavnik.

Braća Tejt, koja imaju dvojno američko i britansko državljanstvo, držani su u policijskom pritvoru tokom krivične istrage od kraja decembra 2022. do aprila 2023. godine, kako bi ih spriječili da pobjegnu iz zemlje ili da mijenjaju dokaze.

Zatim su bili u kućnom pritvoru do avgusta, kada su ih sudovi stavili pod sudsku kontrolu, što je lakša preventivna mjera koja im omogućava da se slobodno kreću, ali ne i da napuštaju zemlju.

Endrju Tejt, 37-godišnji bivši kik-bokser, postao je jedna od najistaknutijih ličnosti na internetu sa emisijama, nastupima i izjavama za koje kritičari kažu da redovno ocrnjuju žene. On kaže da daje pozitivan primjer mladim muškarcima.

Bonus video: