Moldavija proglasila Dmitrija Rogozina personom non grata

Ruski vicepremijer je jedan od najviših ruskih zvaničnika pogođenih zabranom ulaska u zemlje EU poslije ruskog pripajanja Krima 2014. godine
2 komentar(a)
Dmitrij Rogozin, Foto: Beta
Dmitrij Rogozin, Foto: Beta
Ažurirano: 02.08.2017. 14:17h

Moldavija je danas proglasila ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina personom non grata nakon komentara koje je Rogozin iznio povodom neuspjele posjete toj bivšoj sovjetskoj republici.

Saopštenje moldavskog ministarstva spoljnih poslova je stiglo pošto je Rogozin odustao od dolaska u Moldaviju kada je njegoom avionu u petak zabranjen ulaz u vazdušne prostore Rumunije i Mađarske, obje članice EU.

Rogozin je kasnije za televiziju Rasija 24 rekao da će Rusija uvesti "specijalne sankcije" moldavskim i drugim zvaničnicima koji su omeli posjetu.

Ruski ambasador u Moldaviji Farit Muhametšin je pozvan na razgovor u ministarstvo spoljnih poslova. Ministarstvo je saopštilo da "Moldavija želi da sa Rusijom gradi bilateralne odnose na bazi uzajamnog poštovanja".

Dmitrij Rogozin je jedan od najviših ruskih zvaničnika pogođenih zabranom ulaska u zemlje EU poslije ruskog pripajanja Krima 2014.

Bonus video: