Kijev: Tri civila poginula u novom ruskom napadu na jugoistoku Ukrajine

Više od 100 sela našlo se pod ruskom artiljerijskom vatrom u Černigovskoj, Donjeckoj, Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Hersonskoj, Luganskoj, Nikolajevskoj i Zaporiškoj guberniji, saopštio je Generalštab ukrajinski vojske

1310 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tri civila su ubijena u ruskom napadu na grad Huljajpole na liniji fronta u regionu Zaporožja na jugoistoku Ukrajine, saopštile su lokalne vlasti, dok Rusija nastavlja da gađa ukrajinske gradove i sela u vazdušnim i artiljerijskim napadima.

Generalštab ukrajinske vojske saopštio je da je Rusija je ispalila 17 dronova Šahed i 10 projektila i izvela 88 vazdušnih udara tokom noći, dodajući da su ukrajinske odbrambene snage uništile svih 17 dronova koje je lansirala Rusija, prenio je Ukrajinski servis Radija Slobodna Evropa.

Dronovi su, prema ukrajinskoj vojsci, oboreni u Dnjepropetrovskoj, Harkivskoj i Poltavskoj oblasti.

Više od 100 sela našlo se pod ruskom artiljerijskom vatrom u Černigovskoj, Donjeckoj, Dnjepropetrovskoj, Harkovskoj, Hersonskoj, Luganskoj, Nikolajevskoj i Zaporiškoj guberniji, saopštio je Generalštab ukrajinski vojske.

Vojska je takođe saopštila da je tokom proteklog dana došlo do 57 borbenih sukoba između ukrajinskih trupa i invazionih ruskih snaga.

Ukrajina je odbila 26 ruskih napada u istočnim regionima Donjecka i Luganska, a takođe je pokrenula napade na ruske položaje u 14 oblasti, nanijevši "gubitke u ljudstvu i opremi", navodi se u saopštenju.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je situacija na frontu "teška, ali stabilizovana" i da se velika većina sukoba odvija na istoku Ukrajine.

Bonus video: