Dvanaest povrijeđenih u turbulencijama na letu za Dablin

Avion je sletio bezbjedno i po planu, saopštio je aerodrom

4593 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvanaest ljudi koji su putovali na letu Qatar Airways iz Dohe za Irsku povrijeđeno je tokom turbulencije, saopštio je 26. maja aerodrom u Dablinu dodajući da je avion sletio bezbjedno i po planu.

"Po slijetanju, letjelicu su dočekale službe hitne pomoći, uključujući aerodromsku policiju i našu vatrogasnu i spasilačku službu, jer je šest putnika i šest članova posade (ukupno 12) prijavilo povrede nakon što je avion doživio turbulencije dok je letio iznad Turske", Aerodrom u Dablinu navodi u saopštenju.

Irska televizija RTE je, pozivajući se na izjave putnika koji stižu na aerodrom u Dablinu, objavila da je incident trajao manje od 20 sekundi i da se dogodio tokom služenja hrane i pića.

Qatar Airways nije odmah odgovorio na upit.

Incident se dogodio pet dana nakon što je avion kompanije Singapur Airlines iz Londona za Singapur prinudno sletio u Bangkok zbog jake turbulencije, u kojoj je poginuo 73-godišnji Britanac, a 20 drugih putnika je ostalo na intenzivnoj nejzi.

Prema studiji američkog Nacionalnog odbora za bezbjednost saobraćaja iz 2021. godine, avio-nesreće povezane sa turbulencijama su najčešći tip.

Bonus video: