Erdogan uporedio Netanjahua s Miloševićem, Karadžićem i Hitlerom

"Turska će učiniti sve što je moguće da ove varvare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovječnošću, pozove na odgovornost", rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom tokom prošlog vikenda

4966 pregleda 13 komentar(a)
Erdogan, Foto: Reuters
Erdogan, Foto: Reuters

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan obećao je danas da će Turska učiniti "sve što je moguće" da "varvarska" vlast i Benjamin Netanijahu polože račune, uporedivši izraelskog premijera sa Slobodanom Miloševićem, Radovanom Karadžićem i Adolofom Hitlerom.

"Turska će učiniti sve što je moguće da ove varvare i ove ubice koji nemaju nikakve veze sa čovječnošću, pozove na odgovornost", rekao je Erdogan o izraelskom napadu na grad Rafu u Pojasu Gaze, početom tokom prošlog vikenda.

On je dodao da je "masakr, dan poslije apela Međunarodnog suda pravde da se obustave napadi još jednom pokazao okrutno i izdajničko lice terorističke države".

"Baš kao Hitler, Milošević, Karadžić i drugi faraoni istorije kojima se dive, neće moći da izbjegnu prokletstvo", rekao je Erdogan.

Palestinske vlasti i Hamas su optužili Izrael da je izvršio "masakr" gađajući centar za raseljena lica nedaleko od Rafe, na jugu Pojasa Gaze, gdje je poginulo najmanje 40 ljudi i 64 je ranjeno. Izraelska vojska je saopštila da su meta bili teroristi.

Bonus video: