Rusija: Specijalne snage upale u pritvorski centar u Rostovu i ubile ljude koji su stražare držali kao taoce

"Zločinci su eliminisani", navodi se u saopštenju ruske Federalne kazneno-popravne službe koju citira novinska agencija Interfaks

17998 pregleda 7 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.06.2024. 11:19h

Ruski specijalci upali su u danas u pritvorski centar u južnom gradu Rostovu, te ubili nekoliko ljudi koji su dvojicu stražara držali kao taoce, prenosi agencija Rojters.

Ta agencija prenosi pozivajući se na ruske medije da su zatvorenici koji su držali stražare kao taoce povezani sa Islamskom državom.

Intenzivna automatska vatra može se čuti na snimcima objavljenim na ruskim telegram kanalima.

"Zločinci su eliminisani", navodi se u saopštenju ruske Federalne kazneno-popravne službe koju citira novinska agencija Interfaks.

"Zaposleni koji su držani kao taoci pušteni su na slobodu. Nepovrijeđeni su", saopštila je zatvorska služba.

Rojters je ranije prenio da je šest pritvorenika, od kojih su neki povezani sa Islamskom državom, uzeli stražare kao taoce u istražnom zatvoru u južnom ruskom regionu Rostov i da su u pregovorima sa vlastima zatražili slobodan prolaz .

Muškarci, među kojima su i neki već osuđeni za teroristička djela, razbili su rešetke na prozoru u svojoj ćeliji i ušli u stražarsku prostoriju gdje su uzeli najmanje dvojicu zatvorskih službenika za taoce, prenio je kanal Baza na Telegramu.

Državni mediji su naveli da su neki od zatvorenika optuženi za terorističke zločine, uključujući povezanost sa militantnom grupom Islamska država, koja je preuzela odgovornost za smrtonosni napad na koncertnu dvoranu u Moskvi u martu.

Ruska Federalna kazneno-popravna služba saopštila je ranije da su dvojica zaposlenih u istražnom zatvoru u Rostovu uzeti kao taoci.

"Ustanova radi kao i obično, situacija je pod kontrolom", saopštila je služba u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Dodaje se da su na licu mjesta bile agencije za sprovođenje zakona.

Slike sa lica mjesta pokazuju kako su putevi oko pritvorskog centra zatvoreni, prenosi Rojters.

Bonus video: