Skandal u Vatikanu: Policija prekinula orgije, papin savjetnik predoziran

Pomenutog kardinala je navodno papa Franja lično preporučio za biskupa, ali će ga ovaj incident, od kojeg se oporavlja, izgleda skupo koštati
164 pregleda 104 komentar(a)
Papa, Vatikan, Foto: Reuters
Papa, Vatikan, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.07.2017. 16:52h

Vatikanska policija navodno je upala i prekinula homoseksualnu orgiju u stanu koji pripada Kongregaciji za doktrinu vjere – Odjeljenju čija je obaveza da se bavi pedofilijom i seksualnim zlostavljanjima.

Naime, italijanski list "Fato kvotidijano" je objavio tvrdnju da je policija upala u stan koji pripada Kongregaciji za doktrinu vjere i tom prilikom zatekla predoziranog jednog od stanara tog objekta, sekretara kardinala Frančeska Kočopalmerija, šefa Savjeta za zakonodavne poslove Pontifikata i jednog od glavnih savjetnika pape Franje.

Pomenutog kardinala je navodno papa Franja lično preporučio za biskupa, ali će ga ovaj incident, od kojeg se oporavlja, izgleda skupo koštati.

List navodi da je papa bio "veoma bijesan" kada je saznao za ovaj slučaj, koji se dogodio gotovo istovremeno sa podizanjem optužnice zbog pedofilije protiv kardinala Džordža Pela, koji se trenutno duhovno oporavlja i čeka suđenje u jednom samostanu.

Svjetski mediji prenose da papa, inače, sprema da sprovede niz reformi, ali je ta njegova namjera naišla na veliko protivljenje vatikanskih konzervativaca.

Pet nemilih incidenata koji su se dogodili u Vatikanu u posljednje vrijeme stvorili su buru, što, kako se navodi, pogoduje onima koji tvrde da je papa izgubio kredibilitet u očima mnogih.

Bonus video: