Napadač iz Pariza bio vjeran ID, želio da ga pamte kao "mučenika"

Čovjek kojeg je pariski javni tužilac identifikovao kao francuskog građanina „Adama D“, 2016. godine je nekoliko puta išao u Tursku, a u njegovom posjedu su pronađene velike količine oružja, zlata i nakita
0 komentar(a)
Pariz napad, Foto: Reuters
Pariz napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.06.2017. 15:55h

Čovjek koji je automobilom punim oružjem i eksplozivima uletio u policijski auto na Jelisejskim poljima u Parizu i poginuo, ranije se zavjetovao na vjernost lideru Islamske države Abu Bakru el Bagdadiju i zamolio svoju porodicu da ga upamte kao mučenika, a ne kao bombaša, saopštio je danas pariski javni tužilac Fransoa Molin, prenosi AP.

Kako Tanjug navodi, taj isti čovjek, koga je Molin identifikovao kao francuskog građanina „Adama D“, 2016. godine je nekoliko puta išao u Tursku, a u njegovom posjedu su pronađene velike količine oružja, zlata i nakita, navodi Rojters.

„Adam D“ je 19. juna udario kolima prepunim oružja i eksploziva u policijski konvoj i na licu mjesta poginuo, podsjeća Rojters.

„Arsenal naoružanja otkriven u vozilu naglašava razmjeru terorističkog napada koji se spremao, koji bi, da je uspio, imao užasne posljedice po ljudske živote“, rekao je Molin.

Bonus video: