Putin se našalio da bi bivšem direktoru FBI-a mogao da ponudi azil

Putin je izrazio čuđenje što je Komi snimio razgovor s predsjednikom SAD Donaldom Trampom i potom to predao medijima
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2017. 15:27h

Ruski predsjednik Vladimir Putin ismejao je danas svjedočenje bivšeg direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija u Senatu o navodnom miješanju Rusije u američke izbore, predlažući u šali da bi Komiju mogao da ponudi "politički azil".

"Ako se pokrene sudski postupak Komija, spremni smo da mu ponudimo politički azil", rekao je Putin u šali na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanja novinara i građana Rusije.

Putin je izrazio čuđenje što je Komi snimio razgovor s predsjednikom SAD Donaldom Trampom i potom to predao medijima.

"Malo mi je čudno da zvaničnik tajne službe snimi razgovor sa glavnim šefom i potom to preda medijima. Kakva je onda razlika između njega i Edvarda Snoudena? U tom slučaju, on nije direktor tajne službe već aktivista za ljudska prava", rekao je Putin šaljivim tonom.

Bivši saradnik američke Nacionalne bezbjednosne agencije (NSA) Edvard Snouden našao je utočište u Rusiji 2013. godine pošto je pobjegao iz SAD nakon što je razotkrio američki program prisluškivanja.

Nada se da će se odnosi Rusije i SAD normalizovati

Ruski predsjednik izrazio je danas nadu da će se odnosi Rusije i SAD normalizovati, rekavši da te dvije zemlje mogu da sarađuju u brojnim oblastima.

Obraćajući se javnosti na konferenciji na kojoj je odgovarao na pitanja novinara i građana Rusije, Putin je rekao da Moskva i Vašington mogu da sarađuju u suzbijanju proliferacije oružja za masovno uništenje, uključujući nuklearni i raketni program Sjeverne Koreje.

Putin je rekao da Rusija i SAD takođe mogu da sarađuju u borbi protiv siromaštva u svijetu i sprječavanju klimatskih promjena.

Predsjednik Rusije je izrazio nadu da bi SAD mogle da imaju "konstruktivnu ulogu" u rješavanju ukrajinske krize.

Putin je ponovo negirao miješanje Rusije u američke predsjedničke izbore, navodeći da njegova zemlja nije učestvovala u bilo kakvim prikrivenim aktivnostima.

Bonus video: