Nagrada od 200 eura svakom ko zagorča Junkeru uspomene na Prag

"Rajh protektor dolazi u petak u Prag da razgovara sa Bohuslavom Sobotkom najvjerovatnije o kvotama. Ko ga legalno i primjereno namuči da mu na put u Distrikt Prag ne ostanu lijepe uspomene dobiće novčani poklon 5.000 kruna", objavio je Islam ne želimo u Češkoj na svom sajtu
3 komentar(a)
Žan-Klod Junker, Foto: Reuters
Žan-Klod Junker, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.06.2017. 08:12h

Češki ekstremisti iz pokreta Islam ne želimo u Češkoj raspisali su nagradu od 200 eura svakome ko na legalan način uspje da šefu Evropske komisije Žan Klod Junkeru, koga su nazvali Rajh protektor, zagorča posjetu Pragu.

"Rajh protektor dolazi u petak u Prag da razgovara sa Bohuslavom Sobotkom najvjerovatnije o kvotama. Ko ga legalno i primjereno namuči da mu na put u Distrikt Prag ne ostanu lijepe uspomene dobiće novčani poklon 5.000 kruna", objavio je Islam ne želimo u Češkoj na svom sajtu.

Antiislamski češki ekstremisti aludiraju na zloglasnog Rajh protektora Rajnharda Hajdriha koga je Hitler postavio na čelo novog Protektorata Češka i Moravska, kada je uz blagoslov velikih sila na konferenciji u Minhenu 1938. godine anektirao Sudete i rasparčao Čehoslovačku.

Rajnhard Hajdirh ostao je u Čehoslovačkoj upamćen kao "Praški kasapin" i po izjavama u stilu "pretvaranje ovog češkog đubreta u Njemce moraju da prate metode zasnovane na rasističkoj misli". Ratna Čehoslovačka vlada u egzilu izvela je na njega uspješan atentat u Pragu kada su diverzanti obučeni u Londonu pucali 27. maja 1942. godine u Pragu na Hajdrihov automobil i bacili bombu. Hajdirh je podlegao povredama 4. juna.

Islam ne želimo u Češkoj pozvao je Čehe da se tokom posjete Junkera suprotstave, kako su naglasili, autokratskom zlu iz Brisela.

Žan Klod Junker dolazi u Prag krajem sedmice na konferenciju o bezbjednosti, a sa premijerom Bohuslavom Sobotkom namjerava da razgovara prije svega o zajedničkoj odbrani i budućoj armiji EU koja bi mogla da interveniše i van granica EU.

Bonus video: