"Molim vas, molim vas da dijelite ovo. Tražim svoju ćerku i njenu drugaricu"

Veliki broj roditelja je svoju djecu čekao u samoj areni ili oko nje, pa je nastao haos kada je odjeknula eksplozija jer su jedni trčali vani, a drugi pokušavali da uđu unutra i pronađu svoje najbliže
54 pregleda 6 komentar(a)
Mančester, Foto: Reuters
Mančester, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2017. 16:27h

Očajni roditelji i prijatelji su preplavili društvene mreže srceparajućim porukama i fotografijama u potrazi za svojim voljenima nakon što napada u Mančesteru u kojem su poginule 22 osobe.

"Molim vas, molim vas da dijelite ovo. Tražim svoju ćerku i njenu drugaricu", napisao je na Twitteru Makjl Mekintajer, uz fotografiju svoje ćerke Lore i prijateljice Ejlid.

Mnogi drugi su na taj način pokušali da nađu osmogodišnju Sefi Rouz Rusos za koju se kasnije ispostavilo da je poginula u napadu.

Veliki broj roditelja je svoju djecu čekao u samoj areni ili oko nje, pa je nastao haos kada je odjeknula eksplozija jer su jedni trčali vani, a drugi pokušavali da uđu unutra i pronađu svoje najbliže.

Neki su uspjeli da nađu bliske osobe, ali su brojni zatražili pomoć prolaznika, organizovane su besplatne taksi vožnje, a oni iz najdaljih gradova su odvedeni u obližnje hotele.

U akciju na društvenim mrežama su se uključile poznate osobe poput autorke Hari Potera, Džej-Kej Rouling koja je dijelila objave zabrinutih roditelja i prijatelja.

Potpuni haos

Pola Robinson (48) je bila na željezničkoj stanici kod arene sa svojim mužem kada je čula eksploziju. Ubrzo je vidjela na desetine tinejdžera kako vrište i bježe.

"Istrčali smo ka njima i zamolili ih da nas prate", priča Pola. Odvela je na desetine djevojčica u hotel u blizini i na Twitteru objavila svoj broj da bi mogli da je kontaktiraju zabrinuti roditelji.

Njen telefon je zvonio čitavu noć. "Roditelji su bili potpuno manični, trčali su okolo pokušavajući da nađu svoju djecu. Hotel je ubrzo bio pun", objašnjava Pola.

Satima nakon eksplozije, haštag #PrayForManchester i #ManchesterBombing su bili aktuelni na Twitteru, jer mnogi nisu uspjevali da nađu svoje najbliže.

Bonus video: