Mej osudila napad u Mančesteru: Užasno i kukavički

Veliko područje oko Arene Mančester gdje je održan koncert američke pjevačice Arijane Grande i obližnje stanice metroa ostaće zatvoren "još neko vrijeme", rekla je Mej i pozvala građane da daju policiji informacije o napadu
4 komentar(a)
Tereza Mej, Foto: Reuters
Tereza Mej, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.05.2017. 11:21h

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je danas "bezosjećajan teroristički napad" u Mančesteru u kojem su stradale 22 osobe i rekla da policija vjeruje da zna identitet napadača.

Mej je poslije brifinga vlade povodom sinoćnjeg napada tokom koncerta izjavila da je jedan terorista aktivirao improvizovani eksplozivni uređaj na izlazu iz dvorane namerno izabravši vrijeme i mjesto da izazove "maksimalno krvoproliće".

U "užasnom, kukavičkom" napadu poginulo je 22 ljudi, a 59 je povrijeđeno, rekla je Mej i dodala da među njima ima mnogo djece i mladih i da su mnogi povrijeđeni u životnoj opasnosti.

Bezbjednosne službe, rekla je, vjeruju da je napadač bio sam, ali istražuju da li mu je neko pomogao. Policija vjeruje da zna identitet napadača, ali premijerka nije mogla da potvrdi njegovo ime.

"Svi u Ujedinjenom Kraljevstvu su uz građane Mančestera u ovom teškom trenutku. Teroristi nikada neće pobijediti i naše vrijednosti će uvek prevladati", rekla je britanska premijerka.

Mej će kasnije danas posetiti Mančester i održati još jedan sastanak Vlade.

Veliko područje oko Arene Mančester gdje je održan koncert američke pjevačice Arijane Grande i obližnje stanice metroa ostaće zatvoren "još neko vrijeme", rekla je Mej i pozvala građane da daju policiji informacije o napadu.

Bonus video: