Turska će izgraditi zid na granici s Iranom

"PKK teroristi ulaze u Tursku, izvode napade i napuštaju je. Oni pobjegnu u kampove kada se sprovode bezbjednosne operacije na istoku zemlje"
50 pregleda 0 komentar(a)
Kurdi, Foto: Reuters
Kurdi, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.05.2017. 11:56h

Turska planira da izgradi zid duž granice s Iranom, u okviru borbe protiv Radničke partije Kurdstana (PKK), izjavio je jedan visoki turski zvaničnik. Radnička partija Kurdistana ima šest kampova, Maku, Dambat, Navur, Kotr, Kenereš i Šehiran, u Iranu, u blizini granice s Turskom, a u tim kampovima ima između 800 i 1.000 terorista PKK, rekao je neimenovani turski zvaničnik, prenio je danas turski dnevni list Hurijet (Hurriyet). "PKK teroristi ulaze u Tursku, izvode napade i napuštaju je. Oni pobjegnu u kampove kada se sprovode bezbjednosne operacije na istoku zemlje", izjavio je taj zvaničnik. Prema njegovim riječima, Turska će iz predostrožnosti izgraditi zid dužine 70 kilometara na tursko-iranskoj granici u blizini provincija Agri i Igdir, a biće postavljeno i osvjetljenje.

Turska je prethodno izgradila zid na granici sa Sirijom kako bi spriječila ulazak i napade pripadnika PKK i Islamske države.

Bonus video: