Ukrajina: Posmatračica OEBS-a seksualno uznemiravana

Portparolka OEBS-a, jedine međunarodne organizacije prisutne u istočnoj Ukrajini, potvrdila je za Frans pres da se incident dogodio na teritoriji koju drže sepratisti
1 komentar(a)
OEBS, Ukrajina, Foto: Reuters
OEBS, Ukrajina, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.05.2017. 15:23h

Članicu posmatračke misije Organizacije za evropsku bezbjednost saradnju (OEBS) seksualno je uznemiravao jedan naoružani muškarac na separatističkoj teritoriji, na istoku Ukrajine, saopštila je danas ta organizacija.

"Jedan muškarac naoružan jurišnom puškom seksualno je uznemiravao jednu ženu u patroli prijeteći da će je spriječiti da ide dalje na istok dok mu se ne ispune zahtjevi", naveo je OEBS u saopštenju.

Patrola je zatim napustila tu zonu i otišla drugim putem, dodaje se u saopštenju u kome se ne navodi kada se incident dogodio.

Portparolka OEBS-a, jedine međunarodne organizacije prisutne u istočnoj Ukrajini, potvrdila je za Frans pres da se incident dogodio na teritoriji koju drže sepratisti.

OEBS je već u aprilu ograničio svoje patrole u toj ratnoj oblasti poslije smrti jednog saradnika, američkog ljekara koji je ubijen u eksploziji mine.

Oko 600 posmatrača OEBS-a zaduženi su da kontrolišu poštovanje mirovnih sporazuma na pobunjeničkom istoku Ukrajine gdje više od 10.000 ljudi izgubilo život od izbijanja sukoba u aprilu 2014.

Bonus video: