Makron Francuzima: Ako ne želite da vam bude kao Amerikancima ili Britancima...

Makronov tim je, dan poslije žustre debate tog predsjedničkog kandidata sa liderkom krajnje desnice Marin Le Pen sa kojom će se u nedelju suočiti, saopštio da je žrtva "kampanje sajber dezinformisanja", zaprijetivši tužbom
0 komentar(a)
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Emanuel Makron, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.05.2017. 11:39h

Tri dana uoči odlučujućeg kruga izbora za predsjednika Francuske, predizborni tim nezavisnog centrističkog kandidata Emanuela Makrona uputio je biračima posljednju poruku u kojoj ih poziva da "izađu na birališta i naprave pravi izbor, ako ne žele da im bude kao Amerikancima ili Britancima".

Makronov tim je na Tviteru danas objavio video klip na kojem američki i britanski građani izražavaju žaljenje zbog toga što su glasali za Donalda Trampa ili za Bregzit.

Kratak snimak se završava jasnom porukom: "U nedjelju će Francuska morati da napravi izbor. Nije nemoguće da će to biti onaj lošiji", prenosi AP.

Makronov tim je, dan poslije žustre debate tog predsjedničkog kandidata sa liderkom krajnje desnice Marin Le Pen sa kojom će se u nedelju suočiti, saopštio da je žrtva "kampanje sajber dezinformisanja", zaprijetivši tužbom.

Pokret "U marš!" tog bivšeg investicionog bankara i ministra ekonomije tvrdi da su se, neposredno uoči početka sinoćne televizijske debate, na internetu pojavili navodi da Makron ima tajne fondove na neprijavljenom računu u inostranstvu.

Makron je danas za to optužio svoju rivalku Le Pen, rekavši da "širi laži", dok je ona izjavila da nema dokaze da Makron ima skriveni bankovni račun na Bahamina, mada je to pitanje pokrenula sinoć tokom debate pomenuvši navode koji kruže društvenim mrežama.

Prema rezultatima najnovije ankete, Makron vodi u odnosu na Le Pen sa 61 odsto prema 39 odsto glasova, nakon što je većina Francuza ocijenila da je on bio ubjedljiviji u sinoćnoj debati, što je ojačalo njegov status favorita u trci za Jelisejsku palatu, navodi Rojters.

Bonus video: