"GRUPA "BATALJON IMAM ŠAMIL" PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD

"Džalilov izveo herojsku operaciju u Sankt Petersburgu, što se podudarilo sa posjetom zločinca Putina"

U saopštenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primjeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija
2 komentar(a)
Sankt Petersburg, metro, Foto: Reuters
Sankt Petersburg, metro, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.04.2017. 21:16h

Grupa pod nazivom "Bataljon Imam Šamil" preuzela je odgovornost za nedavni bombaški napad na metro u Sankt Peterburgu u kojem je ubijeno 16 osoba.

Ta grupa je saopštila da je bombaš postupio po naređenju Al Kaide, javlja Rojters pozivajući se na posmatračku grupu SITE.

Tvrdnju te malo poznate grupe prvobitno je objavila mauritanska novinska agencija ANI, koju često koriste džihadističke grupe iz Zapadne i Sjeverne Afrike za objavljivanje saopštenja. 

U saopštenju, objavljenom danas na sajtu grupe SITE, navodi se da je bombaš Akbardžon Džalilov, jedan od "vitezova islama" u Bataljonu Imam Šamil, izveo herojsku operaciju...u gradu Sankt Petersburgu, što se podudarilo sa posjetom zločinca Putina". 

U saopštenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primjeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija. 

"Ruskoj vladi, koja očigledno nije izvukla pouku iz poraza u Avganistanu, poručujemo: ova operacija je samo početak, a ono što tek slijedi baciće to u sjenku, uz pomoć Alaha", navodi se u saopštenju, u kojem se nagovještava da će u budućnosti protiv Rusije biti još pogubnih napada, zaključuje Rojters.

Preporučujemo za Vas