Pogledajte hapšenje osumnjičenog za bombaški napad u Sankt Peterburgu

U samoubilačkom bombaškom napadu na stanici metroa u Sankt Peterburgu 3. aprila ubijeno je 13 ljudi, a desetine je povrijeđeno. Napadač je identifikovan kao ruski državljanin rođen u Kirgistanu
2 komentar(a)
Abror Azimov, Foto: Screenshot (YouTube)
Abror Azimov, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.04.2017. 16:43h

Jedan od osumnjičenih organizatora bombaškog napada na metro u Sankt Peterburgu 3. aprila uhapšen je blizu Moskve, sapštila je danas ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) dodajući da je osumnjičeni porijeklom iz centralne Azije.

Kako prenosi televizija RT na svom vebsajtu FSB je u mjestu Odincovu, blizu Moskve, priveo osobu koja je možda bila umiješana u organizovanje napada u metrou u Sankt Peterburgu.

Hapšenje je sprovedeno u okviru krivične istrage koju je pokrenuo Istražni komitet. Navedeno je ime osumnjičenog Abror Azimov, rođen 1990. godine.

Vjeruje se da je Azimov obučavao bombaša, izvršioca napada Abhardžona Džalilova koji je postavio eksplozivnu napravu u vozu, i takođe poginuo u eksploziji.

Do sada je osmoro ljudi uhapšeno u vezi s bombaškim napadom u Sankt Peterburgu. Prema FSB-u šestorica je uhapšeno su u Sankt Peterburgu, a dvojica u Moskvi i svi su iz bivših sovjetskih republika u centralnoj Aziji.

U samoubilačkom bombaškom napadu na stanici metroa u Sankt Peterburgu 3. aprila ubijeno je 13 ljudi, a desetine je povrijeđeno. Napadač je identifikovan kao ruski državljanin rođen u Kirgistanu.

Bonus video: