Putin: Odnosi Rusije i SAD pogoršani od dolaska Trampa

Tilersonova posjeta je trebalo da postavi "temelje" za bolje odnose dvije svjetske sile, kao što je to američki predsjednik Donald Tramp obećao tokom predizborne kampanje
15 komentar(a)
Donald Tramp, Vladimir Putin (Novine)
Donald Tramp, Vladimir Putin (Novine)
Ažurirano: 12.04.2017. 11:20h

Odnosi Rusije i SAD su se "pogoršali" od dolaska predsjednika SAD Donalda Trampa na vlasti, ocijenio je danas ruski predsjednik Vladimir Putin.

"Može se reći da stepen povjerenja u našim odnosima u radu, kao što je vojna oblast, nije poboljšao, naprotiv, pogoršao se", rekao je Putin u intervjuu za televiziju Mir 24.

U posjeti Moskvi danas se nalazi američki državni sekretar Reks Tilerson koji je razgovao sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovom ali postoji mogućnost da održi sastanak i sa Putinom.

Tilersonova posjeta je trebalo da postavi "temelje" za bolje odnose dvije svjetske sile, kao što je to američki predsjednik Donald Tramp obećao tokom predizborne kampanje.

Međutim, situacija u Siriji je unijela preokret u ta zalaganja, ocijenila je agencija Frans pres podsjećajući na napad u Siriji za koji se sumnja da je sproveden hemijskim oružjem, za koji Zapad i SAD optužuju Asada.

Bonus video: