Nema dosije: Osumnjičeni iz Sankt Peterburga nepoznat policiji

Istražitelji provjeravaju njegove kontakte i društvene mreže, gdje su ekstremisti mogli da ga regrutuju
0 komentar(a)
metro, Sankt Peterburg, Foto: Reuters
metro, Sankt Peterburg, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.04.2017. 10:49h

Bombaš samoubica Akbaržon Džalilov, osumnjičen za napad na metro Sankt Peterburga u ponedjeljak, nema dosije, saopštio je policijski zvaničnih danas za TASS.

"Nema kriminalni dosije i nikad nije bio pod prismotrom policije. Njegovo ime se ne nalazi među imenima ekstremista iz obavještajne baze podataka", dodao je izvor.

Izvor dodaje da otkada je Džalilov postao građanin Ruske Federacije prije tri godine, nije izazivao nikakve probleme.

Istražitelji provjeravaju njegove kontakte i društvene mreže, gdje su ekstremisti mogli da ga regrutuju.

"Prema preliminarnim informacijama, moguće da je imao veze sa sirijskim ekstremistima. Istražitelji utvrđuju da li je ili nije putovao u Siriju zbog učešća u sukobu. Mogao je da ima nadzor putem interneta i na takav način da dobije uputstva o pravljenju bombi", navodi izvor.

Porparolka Istražnog odbora Rusije Svetlana Petrenko rekla je da je predsjedavajući odbra Aleksandar Bastrikin izdao upustva da se temeljno istraže sve okolnosti tragedije u Sankt Peterburgu, kao i to da se do najsitnijeg detalja provere sve informacije o osumnjičenom.

Eksplozivna naprava eksplodirala je u metrou Sankt Peterburga, usled čega je život izgubilo 14 ljudi, a 49 je povrijeđeno, podsjeća TASS.

Bonus video: