Ministar: Čovjek ubijen na Orliju je bio kriminalac dobro poznat policiji

Ministar je rekao da je odjelenje pariskog Tužilaštva za antiterorizam najavilo da počinje istraga tog slučaja
79 pregleda 0 komentar(a)
aerodrom Orli, pucnjava, Foto: Reuters
aerodrom Orli, pucnjava, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.03.2017. 14:22h

Čovjek koga su danas ubile bezbjednosne snage kada je napao vojnika na pariskom aerodromu Orli poznat je policiji i obavještajnim službama, rekao je danas francuski ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru. Le Ru koji je došao na aerodrom zajedno sa ministrom odbrane, rekao je da se sumnja da je napadač isti onaj čovjek koji je ranije danas otvorio vatru na saobraćajnu kontrolu u predgrađu Pariza kada je povrijedio jednog policajca, pobjegao i oteo kola kojima se dovezao do Orlija.

Državno tužilaštvo je saopštilo da je ubijeni rođen 1978 i da je bio kriminalac s devet slučajeva pljački i trgovine drogom. Ministar je rekao da je odjeljenje pariskog Tužilaštva za antiterorizam najavilo da počinje istraga tog slučaja. Policija je otvorila vatru i ubila čovjeka na aerodromu Orli kada je pokušao da otme oružje od vojnika na patroli. U prvim izvještajima javljenjo da je napadač uspio da otme oružje ali su kasnije zvaničnici naveli da je samo pokušao, ali i da nije oteo naoružanje. Francuski ministar odbrane Žan-Iv Le Drian rekao je da je napadač na aerodromu Orli napao patrolu u kojoj su bil tri vojnika pripadnika vazdušnih snaga, medju kojima je bila i žena. On je rekao da je napadač ženu odgurnuo na pod i probao da joj otme oružje ali da je ona uspjela da ga spriječi, kao i da su obojica policajaca u patroli otvorila vatru na njega da zaštite nju i ostale ljude na aerodromu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da nije bilo povrijeđenih na aerodromu. Stručnjaci za eksploziv su završili provjeru mjesta, navela je regionalna uprava u tviter poruci. Hiljade ljudi evakuisano je sa aerodroma gdje je poslije incidenta zaustavljen aviosaobraćaj i preusmjeren na drugi pariski aerodrom - Šarl de Gol.

Bonus video: