Prekinut aviosaobraćaj na pariskom aerodromu Orli, evakuacija putnika

Specijalne jedinice provjeravaju aerodrom i pokušavaju da utvrde da li je ubijeni čovjek nosio eksploziv
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2017. 10:44h

Bezbjednosne snage na aerodromu Orli kod Pariza ubile su jutros muškarca koji je oteo oružje vojniku na patroli, poslije čega je kompletan avionski saobraćaj na tom aerodromu obustavljen. "Jedan muškarac je oteo oružje od vojnika i zatim se sklonio u prodavnicu na aerodromu prije nego što su ga ubile bezbjednosne snage", rekao je za Frans pres portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Uprava za civilni aviosaobraćaj saopštila je da je aviosaobraćaj na aerodromu Orli potpuno prekinut. Orli je drugi po veličini pariski aerodrom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da nije bilo povrijeđenih u incidentu. Dva terminala na Orliju, Jug i Zapad, zatvorena su i putnici se evakuišu, saopštila je kompanija Aerodromi Pariza.

Evakuisano je gotovo 3.000 ljudi sa Južnog terminala aerodroma dok su putnici zadržani unutar Zapadnog terminala, rekao je portparol francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Ministar unutrašnjih poslova Bruno Le Ru je otišao na lice mjesta, saopštilo je ministarstvo. Oko aerodroma je uspostavljen bezbjednosni krug i raspoređen veliki broj policajaca. Specijalne jedinice provjeravaju aerodrom i pokušavaju da utvrde da li je ubijeni čovjek nosio eksploziv, rekao je portaprol ministarstva.

Vojnik kome je oteto oružje bio je na patroli na aerodromu i dio je operacije Čuvar koja je uvedena poslije terorističkih napada u Parizu u januaru 2015. godine na satirični list Šarli ebdo i na košer prodavnicu.

U incidentu prošlog mjeseca muškarac sa noževima napao je vojnike u pariskom Luvru prije nego što je policija pucala na njega i ranila ga. U sjedištu Međunarodnog montarnog fonda u Parizu prije dva dana eskplodirala je pismo bomba i lakše povrijedila službenicu koja je otvarala pošiljke. Za to su odgovornost preuzela jedna grčka anarhistička grupa.

U Francuskoj je i dalje na snazi vanredno stanje uvedeno poslije teroristički napada u Parizu 2015. i napada u Nici prošle godine.

Galerija

Bonus video: