Papa Franjo: Neopravdano otpuštanje radnika je ozbiljan grijeh

"Oni koji iz ekonomskih razloga ili zaključivanja nejasnih poslova zatvaraju fabrike i poslovne poduhvate i oduzimaju radna mjesta čine ozbiljan grijeh", naveo je papa
0 komentar(a)
papa Franjo, Foto: Beta-AP
papa Franjo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.03.2017. 15:43h

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja pozvao je danas poslodavce širom svijeta da obezbijede dostojanstven posao za svoje radnike i dodao da neopravdano otpuštanje predstavlja "ozbiljan grijeh".

Papa Franjo je u obraćanju na Trgu Svetog Petra u Vatikanu reagovao na otpuštanja zaposlenih u televiziji "Skaj Italija" i premještanja satelitskog kanala iz Rima u Milano, navodeći da rješenje mora da poštuje prava svih, naročito porodica.

"Oni koji iz ekonomskih razloga ili zaključivanja nejasnih poslova zatvaraju fabrike i poslovne poduhvate i oduzimaju radna mjesta čine ozbiljan grijeh", naveo je on.

Papa je često ukazivao na potrebu stvaranja dostojanstvenog posla za sve i visoku stopu nezaposlenosti, posebno mladih širom svijeta.

On je na početku obraćanja blagosiljao grupu kineskih hodočasnika iz Tjencina koji su mu poklonili statuu Madone. Procjenjuje se da u Kini ima oko 12 miliona katoličkih vjernika.