Rekordna zaplijena u Njemačkoj: Carinici pronašli preko 700 kg kokaina

Droga je pronađena u kontejneru koji je u luku stigao iz Kurakaa, a koji je trebao da bude dalje transportovan za Holandiju. Kontejner je bio pun metalnog otpada. Kako je dalja istraga pokazala, zaplena kokaina u Hamburgu ima veze sa jednim slučajem otmice u Holandiji. Naručioci su izgleda pomislili da je špeditor okrio kokain i sakrio ga, pa su ga oteli. Otmica je okonačana bez krvi
99 pregleda 4 komentar(a)
kokain, Foto: Shutterstock
kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.02.2017. 20:16h

Zvaničnici luke u Hamburgu naveli su da je njemačka policija zaplijenila 717 kilograma kokaina za koji se sluti da je na uličnom tržištu mogao da se proda za 145 miliona eura.

Rene Mačke, šef carine u Hamburgu, rekao je da je u petak zaplijenjena rekordna količina čistog kokaina, najveća u istoriji koja je otkrivena u Njemačkoj.

Droga je pronađena u kontejneru koji je u luku stigao iz Kurakaa, a koji je trebao da bude dalje transportovan za Holandiju. Kontejner je bio pun metalnog otpada. Kako je dalja istraga pokazala, zaplena kokaina u Hamburgu ima veze sa jednim slučajem otmice u Holandiji. Naručioci su izgleda pomislili da je špeditor okrio kokain i sakrio ga, pa su ga oteli. Otmica je okonačana bez krvi.

Grupa koja stoji iza ovog transporta je krajnje brutalna i ne libi se nasilja. Zato je nemačka carina u petak objavila zaplenu kokaina da bi sprečila dalje akte nasilja. „Ova grupa je ubila već više ljudi“, kazao je šef šef Carine Hamburga. Ovo je signal zločincima da je ovog kokaina „više nema na tržištu“ i da se sada nalazi u rukama države.

Da bi sakrili drogu od carinika, su počinioci bili vrlo maštoviti: paketi kokaina su bili upakovani u olovne plehove i rasuti po Big Bagsu, koji je takodje bio optočen olovom i sakriven ispod metalnog otpada.

Time je trebalo da bude sprečeno da carinici rentgenskim aparatima otkriju drogu. Sem toga je olovo bilo poprskano benzinom, što se radi da bi carinski psi tragači bili sprečeni da namirišu drogu.

Sva maštovitost je bila zaludna jer luka Hamburg poseduje najsavremeniju rentgensku tehniku za rentgen kontejnera na svetu. A i psi tragači su i pored benzina nanjušili koakain.

Bonus video: