Šala ili drsko tjeranje Britanije iz Evrope: "Zbogom Britanijo" na ledu

Zastavu i oproštaj na ledu nacrtala je grupa Slovaka koji na duhoviti način na svom ribnjaku preko zime ukazuju na probleme današnjeg svijeta, a pomagali su im i tinejdžeri iz obližnjeg doma za napuštenu djecu
0 komentar(a)
Good Bye Britain, Foto: Screenshot (YouTube)
Good Bye Britain, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.01.2017. 11:49h

Slovaci iz Bitče, mjesta na sjeverozapadu zemlje, uputili su Velikoj Britaniji šaljivi protest zbog Bregzita i naslikali na zaleđenom lokalnom ribnjaku britansku zastavu, ispisavši "Goodbye, Britain" (Zbogom Britanijo), čime su nehotice naljutili Britance koji su to shvatili kao da ih Slovaci drsko tjeraju iz Evrope.

Zastavu i oproštaj na ledu nacrtala je grupa Slovaka koji na duhoviti način na svom ribnjaku preko zime ukazuju na probleme današnjeg svijeta, a pomagali su im i tinejdžeri iz obližnjeg doma za napuštenu djecu.

"Prvo smo željeli da farbom za prehrambene proizvode na ledu naslikamo slavnu Pikasovu 'Gerniku', ali to bi bilo mnogo teško. Htjeli smo ovim da ukažemo na to da Velika Britanija ne bi trebalo da napušta EU. To je vid protesta. Živimo u vremenu kada bi trebalo da se spajamo i budemo zajedno", rekao je za slovački portal Topky.sk organizator akcije Roman Grešak.

Mediji u Velikoj Britaniji shvatili su, međutim, šaljivi protest zbog Bregzita kao drsko tjeranje Velike Britanije i ledeni oproštaj od nje.

Roman Grešak je naveo da grupa iz Bitče i on nisu nikakvi "umjetnici", kako su ih nazvali britanski mediji, već samo obični ljudi koji na neobičan način ukazuju na probleme koje muče Slovake u EU.

"A usput smo se lijepo zabavljali i uživali u danu provedenom napolju", rekao je Grešak.

Bonus video: