Napad u sjedištu policije u Parizu, petoro mrtvih - Vijesti.me
UBIJEN NAPADAČ, STRADALA ČETIRI POLICAJCA

Napad u sjedištu policije u Parizu, petoro mrtvih

Istražitelji ispituju da li se radi o ličnom sukobu, naveli su izvori. Za sada se ne razmišlja o tome da se radi o terorizmu

Sa lica mjesta
Sa lica mjesta (Foto: Reuters)

Jedan policijski službenik danas je nožem ubio četiri policajca, među kojima je i jednu ženu, u centrali policije u Parizu i na njega su zatim policajci pucali i ubili ga, saopštili su zvaničnici.

Napad se dogodio u samom sjedištu policije, koje se nalazi u istorijskom centru francuske prijestonice blizu katedrale Notr Dam. U kompleksu se nalazi više velikih uprava pariske policije.

Tužilac Pariza Remi Ets rekao je da je ubijeno četvoro ljudi, troje policajaca i jedan administrativni službenik. 

Ministar unutrašnjih poslova Kristof Kastaner rekao je da je osumnjičeni napadač 45-ogodišnji muškarac koji nikad nije pokazivao problema u ponašanju. 

Još jedna žrtva je prebačena u bolnicu i u kritičnom je stanju, prema jednom izvoru bliskom tom slučaju. 

Istražitelji ispituju da li se radi o ličnom sukobu, naveli su izvori. Za sada se ne razmišlja o tome da se radi o terorizmu.

Napadač je radio u sjedištu policije u Upravi za obavještajna pitanja, u kompjuterskoj službi.

On je oko podne napao tri policajca u dvije kancelarije u zgradi, rekao je izvor blizak istrazi. Zatim je krenuo stepenicama i napao dvije službenice kuhinjskim nožem. U dvorištu zgrade jedan policajac mu je naredio da baci nož, ali je morao da puca u njega. Napadač je umro od pogotka u glavu.

pariz
Sa lica mjesta(Foto: Reuters)

Predstavnik policijskog sindikata Loik Travers rekao je da je napadač bio službenik za primjer i da je radio 20 godina u policiji. On je rekao da ne može da se sjeti napada ovakvih razmjera protiv policajaca.

"Ovo je najgori mogući scenario unutrašnji napad među kolegama koji rade zajedno", rekao je Filip Kapon iz policijskog sindikata UNSA.

Napad se dogodio dan pošto su hiljade policajaca organizovali protest u Parizu zbog niskih plata, dugih radnih sati i sve većeg broja samoubistava u njihovim redovima.

Francuski premijer, ministar unutrašnjih poslova i tužilac Pariza došli su odmah na mjesto incidenta.

Francuski predsjednik Emanuel Makron obišao je mjesto incidenta da pokaže podršku i solidarnost sa svim zaposlenim, navelo je francusko predsjedništvo.


Vidi sve komentare