Obama i Putin da riješe problem "kao pravi muškarci" - Vijesti.me
UZ FLAŠU VIna...

Obama i Putin da riješe problem "kao pravi muškarci"

Da se sjete da su zajedničkim naporima američke i ruske snage i narodi uspjeli da pobijede fašizam i da daju svijetu šansu da nastavi miran razvoj

Vladimir Putin, Barak Obama
Vladimir Putin, Barak Obama (Foto: Reuters)

Predsjednik SAD i ruski lider trebalo bi da riješe svoje razlike "kao pravi muškarci", izjavio je kandidat na predsjedničkim izborima u Ukrajini Valeri Konovaljuk.

Barak Obama i Vladimir Putin bi "trebalo da otvore flašu finog francuskog vina i da razgovaraju kao pravi muškarci, otvoreno i iskreno, i da se sjete da su zajedničkim naporima američke i ruske snage i narodi uspjeli da pobijede fašizam i da daju svijetu šansu da nastavi miran razvoj", rekao je u srijedu Konovaljuk koji se nalazi u posjeti Vašingtonu, prenio je AFP.

On je dodao da bi Ukrajina trebalo da se proglasi nesvrstanom kako bi uvjerila Rusiju da joj ne predstavlja prijetnju putem širenja NATO na istok.

"Treba da damo Rusiji šansu da revidira svoju politiku ali da istovremeno dobije priliku da spase svoj politički obraz", kazao je Konovaljuk koji se sreo sa američkim poslanicima.

Konovaljuk, ekonomista i političar veteran, učestvovaće na predsjedničkim izborima na kojima su glavni favoriti tajkun Petr Porošenko i bivša premijerka Julija Timošenko, podsjeća AFP.