Otkriveno skladište sa otrovnim hemikalijama u Alepu

Sirijska opservatorija za ljudska prava je prethodno saopštila da su se sirijska vojska i njeni saveznici večeras probili u stari dio grada Alepa
0 komentar(a)
Alepo, Foto: Reuters
Alepo, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2016. 07:35h

Sirijske vladine snage otkrile su skladište sa otrovnim materijama u nedavno oslobođenom dijelu Alepa, javlja sirijska novinska agencija SANA.

Kako prenosi Tas s, SANA je javila da su pobunjenici pretvorili školu u istočnoj oblasti Hanano u laboratoriju za proizvodnju toksičnih hemikalija, koje su kasnije koristili za napad na istočni i zapadni Alepo.

Projektili sa hemikalijama ispaljeni su u novembru u oblastima Najrab i Minjan u Alepu, kada je desetine civila i vojnika prebačeno u bolnicu zbog gušenja. Slična situacija se dogodila i 31. oktobra kada su ispaljeni projektili sa hlorom u južnom dijelu grada, a kada je povrijeđeno 48 osoba.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je prethodno saopštila da su se sirijska vojska i njeni saveznici večeras probili u stari dio grada Alepa.

Rojters prenosi da je zvaničnik pobunjenika negirao da su vladine snage ušle u ta područja, ali je kazao da se one probijaju ka Starom gradu.

Agencija navodi da je njen vojni izvor rekao da su vladine snage započele kretanje "u tom smjeru".

Bonus video: