Zemljotres magnitude 7,2 stepena pogodio Salvador i Nikaragvu

Američka geološka služba saopštila je da je epicentar zemljotresa bio u Tihom okeanu, 153 kilometra južno od salvadorske luke El Triunfo, na dubini od 33 kilometra, a potres se osjetio i na teritoriji Kostarike
0 komentar(a)
zemljotres, Foto: Shutterstock.com
zemljotres, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 24.11.2016. 20:17h

Zemljotres magnitude 7,2 stepena pogodio je večeras Salvador i Nikaragvu, saopštili su zvaničnici.

Služba civilne odbrane Salvadora izdala je upozorenje na opasnost od cunamija i navela je da se potres dogodio oko 13 sati po lokalnom vremenu.

Na Tviter nalogu te službe navodi se da još nema informacija o šteti i žrtvama.

Američka geološka služba saopštila je da je epicentar zemljotresa bio u Tihom okeanu, 153 kilometra južno od salvadorske luke El Triunfo, na dubini od 33 kilometra, a potres se osjetio i na teritoriji Kostarike.

Zemljotres je uslijedio neposredno nakon što je uragan "Oto" prošao jugoistočnom obalom Nikaragve, gdje je evakuisano više hiljada ljudi, javila je Raša tudej.

Uragan je dostigao brzinu od 175 kilometara na čas i izazvao je jaku kišu, zbog čega postoji opasnost od poplava i odrona.

Agencije su, pozivajući se na lokalne zvaničnike, javile da je predsjednik Nikaragve Danijel Ortega zbog uragana i zemljotresa proglasio vanredno stanje u zemlji.

Bonus video: