Meksički predsjednik za dijalog sa Trampom

"Mi ćemo dati prioritet dijalogu kao načinu da izgradimo novu agendu naših bilateralnih odnosa", rekao je Nijeto juče u Limi gdje učestvuje na samitu lidera zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), prenosi AFP
0 komentar(a)
Enrike Penja Nijeto, Foto: Reuters
Enrike Penja Nijeto, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.11.2016. 09:27h

Meksički predsjednik Enrike Penja Nijeto rekao je da će njegova vlada težiti dijalogu sa novoizabranim predsjednikom SAD Donaldom Trampom, koji je razljutio Meksikance svojim oštrim izjavama na račun njihove zemlje i naroda tokom predizborne kampanje.

"Mi ćemo dati prioritet dijalogu kao načinu da izgradimo novu agendu naših bilateralnih odnosa", rekao je Nijeto juče u Limi gdje učestvuje na samitu lidera zemalja Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC), prenosi AFP.

"Za Meksiko je naš odnos sa SAD centralno pitanje s obzirom na nivo trgovine i integracije koji sadam imamo", dodao je on.

Tramp je tokom kampanje obećao da će izgraditi zid duž granice sa Meksikom kao i da će natjerati tu zemlju da finansira njegovu gradnju, a Meksikance je nazvao kriminalcima i silovateljima, podsjetio je AFP.

Bonus video: