"NJUJORK JE GRAD IMIGRANATA"

Gradonačelnik Njujorka Trampu: Učinićemo sve da zaštitimo imigrante

Kao i Njujork, gradonačelnici drugih velikih američkih gradova, s velikom imigracijom, obećali su da će štititi svoje imigrante. Medju tim gradovima su Los Anđeles, San Francisko, Čikago, Boston, Filadelfija i Vašington
3 komentar(a)
Bil de Blazio, Foto: Reuters
Bil de Blazio, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Gradonačelnik Njujorka, demokrata Bil de Blazio poručio je danas Donaldu Trampu tokom svog prvog susreta s novoizabranim predsjednikom SAD, da će "učiniti sve" da zaštiti imigrante.

De Blazio je upozorio Trampa da će "Njujork kao i mnogi drugi američki gradovi učiniti sve da zaštiti svoje stanovnike i da osigura da porodice nisu razdvojene" poslije sastanka u Tramp kuli na Menhetnu. 

Donald Tramp je u svojoj predizbornoj kampanji govorio da će protjerati milione nelegalnih imigranata. 

"Njujork je grad imigranata" rekao je De Blazio i dodao da je tj grad uspio i zato što je bio otvoren za sve, i da su ga izgradili imigranti, generacija za generacijom. 

De Blazio je rekao da je prenio Trampu da su uznemireni i da žele da pokažu svim Njujorčanima, medju kojima i muslimanima, da su dobrodošli i da politika isključivanja škodi mogućnosti stvaranja jedinstva.

Iako se smatra da su odnosi De Blazija i Trampa hladni gradonačelnik Njujorka je rekao da je njegov susret sa Trampom bio "otvoren i bogat" i da Tramp "voli Njujork", kao i da su se njih dvojica dogovorili da nastave razgovore. 

Kao i Njujork, gradonačelnici drugih velikih američkih gradova, s velikom imigracijom, obećali su da će štititi svoje imigrante. Medju tim gradovima su Los Anđeles, San Francisko, Čikago, Boston, Filadelfija i Vašington.