Njuzvik proglasio Hilari Klinton predsjednicom SAD: "I nama se dešavaju greške"

Na naslovnoj strani pisalo je: "Gospođa predsjednica - istorijsko putovanje u Hilari Klinton u Bijelu kuću"
0 komentar(a)
Hilari Klinton Newsweek, Foto: Reuters
Hilari Klinton Newsweek, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.11.2016. 08:08h

Američki magazin "Njuzvik" napravio je grešku pošto je distibuirao izdanje na čijoj naslovnoj strani je vijest o pobedi Hilari Klinton na predsjedničkim izborima u SAD.

Naime, kako praksa u sličnim situacijama nalaže, Njuzvik je pripremio dvije varijante izdanja. Jedno je bilo posvećeno pobjedi Donalda Trampa, dok je drugo bilo posvećeno Hilari Klinton i njenoj pobjedi na predsjedničkim izborima.

Kako navodi "Njujork post", obje varijante bile su predate distributeru magazina kompaniji "Topiks medija". Međutim, distributer je, u uvjerenju da bi Klintonova mogla biti nova predsjednica, u prodaju poslao izdanje posvećeno njenoj pobjedi.

Na naslovnoj strani pisalo je: "Gospođa predsjednica - istorijsko putovanje u Hilari Klinton u Bijelu kuću".

Prema pisanju "Njujork posta", oko 125.000 primjeraka tog magazina moralo je da bude povučeno.

Iako su distributeri rekli da se časopis ne stavi u prodaju prije proglašenja pobjednika, nekoliko primjeraka magazina posvećenog pobjedi Klintonove je prodato, prenosi RTS.

Izvršni direktor "Topiks medija" Toni Romando izvinio se javnosti i rekao da se kao i svima ostalima i njima dešavaju greške.

Ovo nije prva greška nekog časopisa u Americi, jer je "Čikago dejli tribjun" 1948. godine objavio primjerak sa naslovom "Djui pobijedio Trumana", iako je pobjednik tih predsjedničkih izbora bio Hari Truman.

Bonus video: