Moskva nije dobila podatke od SAD

"Rusija nije dobila nijednu mapu, koordinate objekata, niti bilo kakvu drugu informaciju o teroristickim organizacijama u Siriji, od DAEŠ-a do Nusra fronta“
0 komentar(a)
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock.com
SAD, Rusija, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 06.11.2016. 11:30h

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da Moskva nikada nije dobila nikakve mape niti koordinate od SAD u vezi sa terorističkim organizacijama u Siriji.

"Sjedinjene Americke Države nijesu uspjele da ispune svoje obaveze po sporazumu Rusija - SAD“, izjavio je portparol ruskog Ministarstva general-major Igor Konašenkov, prenosi Sputnjik.

"Rusija nije dobila nijednu mapu, koordinate objekata, niti bilo kakvu drugu informaciju o teroristickim organizacijama u Siriji, od DAEŠ-a do Nusra fronta“.

Komentarišući riječi portparola americkog Stejt departementa Džona Kirbija o humanitarnoj pauzi u Siriji, general-major Konašenkov rekao je da to naglašava razlike između ruskog i američkog shvatanja upotrebe pauza.

Portparol Stejt departmenta Kirbi izjavio je u petak da SAD smatraju da civili u Alepu nemaju koristi od humanitarnih pauza koje je uvela Rusija. „Ovakve izjave pokazuju da Moskva i Stejt department imaju razlicito shvatanje ’upotrebe‘ humanitarnih pauza“, istakao je Konašenkov.

On je dodao da su za Rusiju humanitarne pauze mogućnost da se ljudima dostavi pomoć u oblastima opustošenim borbama.

„Tokom čitave protivterorističke operacije u Siriji posebnu pažnju obraćamo na pomirenje sukobljenih strana i isporuku humanitarne pomoći Sirijcima“, naglasio je Konašenkov.

„Samo u posljednjih nekoliko mjeseci u Alep smo dostavili više od sto tona najpotrebnijih stvari - hrane, ljekova i druge osnovnih potrepština. Sve ovo dobili su stanovnici Alepa, bez ograničenja na zapadni ili istocni dio. Stejt department za to vrijeme Sirijcima o kojima se navodno toliko brine, nije dostavio nijednu mrvicu hleba“, tvrdi Konašenkov.

Bonus video: