Vlasti Bangladeša: Napad u Daki finansirao i pedijatar koji se pridružio Islamskoj državi

Načelnik policijskog odsjeka za antiterorizam Monirul Islam rekao je danas da je napad finansiran sa 101.606 dolara, a sredstva su, pored pedijatra, obezbedili jedan penzionisani major, koji je u te svrhe priložio svoju penziju i ušteđevinu, i još jedan muškarac koji je donirao prihode od prodaje svog stana u Daki
0 komentar(a)
Bangladeš, policija, Foto: Reuters
Bangladeš, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2016. 11:26h

Vlasti u Bangladešu su ustanovile da su napad koji je izveden 1. jula na restoran u Daki, kada je grupa napadača mučila i ubila 20 talaca, finansirala sa više od 100.000 dolara trojica Bangladešana, među kojima i jedan pedijatar koji je sa porodicom prebjegao u Siriju gdje se pridružio Islamskoj državi, javlja danas AP.

Načelnik policijskog odsjeka za antiterorizam Monirul Islam rekao je danas da je napad finansiran sa 101.606 dolara, a sredstva su, pored pedijatra, obezbedili jedan penzionisani major, koji je u te svrhe priložio svoju penziju i ušteđevinu, i još jedan muškarac koji je donirao prihode od prodaje svog stana u Daki.

Obojica su ubijena u policijskoj raciji, a bili su pripadnici, kao i pedijatar, zabranjene ekstremističke grupe Džumatul Mudžahedin Bangladeš (JMB).

Islamska država je preuzela odgovornost za napad izveden 1. jula, ali vlada u Bangladešu uporno tvrdi da JMB stoji iza njega, navodi američka agencija.

Bonus video: