Tramp: Prvo napadamo, pa kasnije pričamo o pobjedi

Klintonova je predložila napad na linije za snabdijevanje i vazušne napade na militante Islamske države kako bi bili oterani sa ključnih djelova Sirije i Iraka
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2016. 09:54h

Republikanski kandidat za predsjednika SAD-a Donald Tramp, rekao je da je strategija preventivnog napada najbolji način suprotstavljanja neprijateljima.

"Sjećate se kada smo bili mladi i učili istoriju u kojoj je bilo riječi o velikim generalima i velikim bitkama? Zar ne bi bilo lijepo da napadnemo prvi, a da o našoj velikoj pobjedi pričamo kasnije?", pitao je Tramp okupljene pristalice.

U govoru koji je održao u četvrtak u gradskoj sali Sendaun u Nju Hempširu, Tramp je izrazio prezir prema protivnici Hilari Klinton i njenom planu za borbu protiv Islamske države.

Klintonova je predložila napad na linije za snabdijevanje i vazušne napade na militante Islamske države kako bi bili oterani sa ključnih djelova Sirije i Iraka.

Tramp je povodom toga upitao da li Sjedinjene Američke Države imaju pravo na element iznenađenja.

Klintonova je ranije kritikovala Trampa jer nije iznio svoje gledište o borbi protiv terorizma dodavši da njegov "tajni plan", kako ga je sam nazvao, može biti tajan samo zato jer ne postoji.

Bonus video: