Agresija SAD na sirijsku vladu dovešće do tektonskih promjena

Bez vlade u Damasku, u Siriji će nastati politički vakum, koji bi ispunile "takozvane umjerene snage koje, zapravo, nisu umjerene, već su teroristi svih vrsta, a sa njima ne može da bude razgovora"
1 komentar(a)
Sirija, Foto: Reuters
Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2016. 11:34h

Ukoliko Sjedinjene Američke Države pokrenu vojnu akciju protiv sirijske vlade i oružanih snaga, to će dodatno podijeliti zemlju i dovesti do "zastrašujućih, tektonskih promjena" na Bliskom Istoku, izjavila je danas portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, a prenijela agencija RIA Novosti.

"Ako SAD pokrenu direktnu agresiju prema Damasku i sirijskoj vojsci, to će uzrokovati strašnu tektonsku promjenu ne samo u toj zemlji, već i u čitavom regionu", istakla je Zaharova tokom televizijske emisije, koja će u cjelini biti emitovana večeras, prenio je sajt RT.

Bez vlade u Damasku, u Siriji će nastati politički vakum, koji bi ispunile "takozvane umjerene snage koje, zapravo, nisu umjerene, već su teroristi svih vrsta, a sa njima ne može da bude razgovora", rekla je Zaharova.

"Kasnije će se situacija pogoršati kao što se to dogodilo u Iraku. Znamo da je Iračka vojska (Sadama Huseina) postala osnova Islamske države. Sve protiv čega se sada bore koalicija na čelu sa SAD i Rusija proističe iz tih snaga", rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Rojters podsjeća da Rusija i SAD u Siriji podržavaju suprotstavljene strane u konfliktu.

Prekid vatre u Siriji, koji su nedavno dogovorili SAD i Rusija, nedavno je propao, a ruski avioni su danas bombardovali položaje pobunjenika sjeverno od grada Alepa.

Bonus video: