UPERIO NEKI PREDMET U POLICAJCE

San Dijego: Afroamerikanac nije imao oružje, stao u stav za pucanje, policija ga ubila

Prije nego što je policija saopštila da je Afroamerikanac ubijen, desetine demonstranata okupile su se na mjestu pucnjave, a neki su tvrdili da je on upucan u trenutku kada su mu ruke bile podignute
3 komentar(a)
San Dijego pucnjava, Foto: Beta-AP
San Dijego pucnjava, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 28.09.2016. 19:10h

U tržnom centru u pregrađu San Dijega u Kaliforniji policajac je pucnjima iz pištolja ubio Afroamerikanca, kada je on iz džepa izvukao predmet koji je uperio u policajce zauzevši stav za pucanje, saopštile su vlasti, javlja AP.

Načelnik policije u predgrađu San Dijega, El Kahonu, Džef Dejvis na konferenciji za novinare u utorak kasno uveče nije precizirao koji je to predmet bio, ali je priznao da to nije bilo oružje.

Prije nego što je policija saopštila da je Afroamerikanac ubijen, desetine demonstranata okupile su se na mjestu pucnjave, a neki su tvrdili da je on upucan u trenutku kada su mu ruke bile podignute.

Policija je to opovrgla i objavila video-snimak koji je mobilnim telefonom napravio jedan očevidac, a na kojem se vidi kako Afroamerikanac stoji "u stavu za pucanje", dok mu dva policajca prilaze sa nategnutim oružjem.

Fatalna pucnjava u predgrađu San Dijega dogodila se samo nekoliko nedjelja nakon što su policajci pucnjima ubili Afroamerikance u Talsi, u Oklahomi, i u Šarlotu, u Sjevernoj Karolini, gdje su poslije toga izbili nasilni protesti, podsjeća američka agencija.

Preporučujemo za Vas