Izetbegović: Neće biti rata, niko neće uništiti Republiku Srpsku

"Mi ćemo čuvati ovu zemlju i Dejtonski mirovni sporazum i sve građane, i Srbe i Hrvate i Bošnjake. Nikakvih ratova biti neće, jer će se urazumiti oni u Banjaluci", rekao je on novinarima sinoć u Brčkom, gdje je prisustvovao na predizbornom skupu SDA, prenela je Fena
3 komentar(a)
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Bakir Izetbegović, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.09.2016. 14:40h

Predsedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je da u BiH neće biti rata i da niko neće unišštiti Republiku Srpsku.

"Mi ćemo čuvati ovu zemlju i Dejtonski mirovni sporazum i sve građane, i Srbe i Hrvate i Bošnjake. Nikakvih ratova biti neće, jer će se urazumiti oni u Banjaluci", rekao je on novinarima sinoć u Brčkom, gdje je prisustvovao na predizbornom skupu SDA, prenela je Fena.

On je dodao da nikome u BiH rat nije potreban i da se ratovi počnu kada jedan narod dovedete u poziciju da neke stvari višše ne možže da trpi, a u toj poziciji niko nije u BiH.

"Ponajtežže je Boššnjacima povratnicima u RS. Da Srbi u BiH krenu u rat da bi otcepili neššto čime vladaju suvereno, o tome nema govora niti će ljudi krenuti u tom smjeru", rekao je Izetbegović.

Bonus video: