Tramp: Uzmite oružje tjelohraniteljima Klintonove, pa da vidimo

Riječi koje je Tramp izgovorio na predizbornom mitingu u Majamiju aludiraju na nasilje protiv kandidatkinje Demokratske partije, ocjenjuje NBC
4 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2016. 14:44h

Kandidat Republikanske partije za predsjednika SAD Donald Tramp ponovo je danas izazvao kontroverze insinuacijama na to šta bi se desilo kada bi bilo oduzeto oružje tjelohraniteljima Hilari Klinton.

Riječi koje je Tramp izgovorio na predizbornom mitingu u Majamiju aludiraju na nasilje protiv kandidatkinje Demokratske partije, ocjenjuje NBC.

Tramp je pristalicama poručio da "ona (Klintonova) želi da uništi vaš Drugi amandman (Ustava SAD koji garantuje pravo ljudi na posjedovanje i nošenje oružja), prenosi "Si-Bi-Es-njuz".

"Mislim da njeni tjelohranitelji treba da bace oružje. Oni treba da se razoružaju, jel tako. Jel tako. Ja mislim da oni treba da se razoružaju. Odmah, šta vi mislite? Da. Da. O, da. Oduzmite im oružje. Ona ne želi oružje. Uzmite njeno - da vidimo šta će da joj se desi", rekao je Tramp, na šta je masa počela da burno reaguje u znak podrške.

Američki mediji podsjećaju da je Tramp u više navrata tokom kampanje izricao slične stavove koji su ocjenjivani kao podsticanje na napad na Klintonovu.

Bonus video: