SAD: Dječak izvukao vazdušni pištolj, policija ga ubila

Incident se dogodio kada je policija odgovorila na prijavu oružane pljačke u kojoj je učestvovalo više osumnjičenih u gradu Kolambusu u srijedu uveče, navodi televizija Si-Bi-Es Njuz
52 pregleda 3 komentar(a)
SAD, policija, Foto: Beta-AP
SAD, policija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 15.09.2016. 15:14h

Policajci u Ohaju smrtno su upucali 13-godišnjeg dječaka nakon što je, kako tvrde, izvukao iz pojasa oružje za koje se kasnije ispostavilo da je vazdušni pištolj, javljaju danas američki mediji.

Incident se dogodio kada je policija odgovorila na prijavu oružane pljačke u kojoj je učestvovalo više osumnjičenih u gradu Kolambusu u srijedu uveče, navodi televizija Si-Bi-Es Njuz.

Kada su stigli na lice mjesta, osoba koja je prijavila pljačku rekla im je da je grupa muškaraca prišla i tražila joj novac, a da je jedan član te grupe imao pištolj.

Policija je saopštila da su policajci ugledali trojicu muškaraca koji su po izgledu odgovarali opisu osumnjičenih i pokušali su da sa njima razgovaraju, a onda su dvojica pobjegla.

"Policajci su ih pratili i pokušali da ih odvedu u pritvor kada je jedan od osumnjičenih izvukao pištolj iz pojasa", saopštila je policija rano jutros.

Jedan policajac je pucao i sa više metaka pogodio osumnjičenog, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni je kasnije identifikovan kao 13-godišnji Tajri King i prebačen je u dječiju bolnicu, gdje je podlegao ranama.

Policija je istragom utvrdila da je Kingov pištolj zapravo replika pištolja, odnosno vazdušni pištolj sa laserskim snopom.

Bonus video: