Policajac ubio ženu tokom pokazne vježbe

Policijska vježba je uključivala simulaciju upotrebe ubojite sile, saopštile su lokalne vlasti
0 komentar(a)
Američka policija, SAD policija, Foto: Shutterstock
Američka policija, SAD policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.08.2016. 07:24h

Policajac sa Floride slučajno je ubio 73-godišnju penzionisanu bibliotekarku u "tragičnom incidentu" tokom pokazne vježbe policije.

Policijska vježba je uključivala simulaciju upotrebe ubojite sile, saopštile su lokalne vlasti.

Penzionerka Meri Noulton je upucana pravim metkom koji je ispalio policajac Li Koel tokom vježbe koju je za oko 35 pripadnika lokalne zajednice ogranizovala policijska stanica u gradiću Punta Gorda, prenio je Rojters.

Noultonova, udata majka dvojice sinova, dolazi iz Minesote, a za učešće u pokaznoj vježbi se prijavila kako bi izrazila podršku policijskim snagama nakon nedavnih napada na policiju u Dalasu i Baton Ružu, izjavio je za ABC Njuz njen sin Stiv Noulton.

U dijelu Punta Gorde gdje je živela penzionerka je u posljednje vrijeme bilo nekoliko provala, a ona je tokom pokazne vježbe igrala ulogu provalnika, kad ju je policajac upucao.

Šef policije Tom Luis je novinarima dao malo podataka o pištolju iz kojeg je ubijena bivša bibliotekarka, ali je rekao da je to oružje korišćeno ranije tokom sličnih vježbi i da su policajci mislili da su u njemu samo manevarski meci.

Luis je dodao i da je policajac Koel posle incidenta veoma potresen i da je trenutno suspendovan do okončanja istrage.

Bonus video: