Republikanska senatorka: Neću glasati za Trampa

Ta republikanska senatorka je dosad najistaknutiji američki političar koji je javno najavio da neće podržati Trampa za predsjednika, a njena poruka bi mogla da poruči drugim Republikancima da mogu bezbjedno da uskrate podršku predsjedničkom kandidatu svoje stranke, ocjenjuje "Njujork Tajms"
2 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.08.2016. 08:10h

Američka senatorka iz redova Republikanske stranke Suzan Kolins izjavila je da na predsjedničkim izborima 8. novembra neće glasati za kandidata svoje stranke Donalda Trampa.

"Ovo nije odluka koju sam lako donijela, pošto sam Republikanac čitav svoj život. Ali Donald Tramp ne odražava istorijske republikanske vrijednosti, niti inkluzivni pristup vladanju, koji je od ključne važnosti za ukidanje podjela u našoj zemlji", napisala je Kolins u tekstu u "Vašington postu".

Ona je u tom članku istakla da zbog Trampove sklonosti šikaniranju i pogrdnim izrazima nikako ne može da glasa za njega na predstojećim predsjedničkim izborima.

Kolinsova je izrazila uvjerenje da bi, kad bi Tramp postao predsjednik SAD, to učinilo "već ionako opasni svijet" još opasnijim.

Ta republikanska senatorka je dosad najistaknutiji američki političar koji je javno najavio da neće podržati Trampa za predsjednika, a njena poruka bi mogla da poruči drugim Republikancima da mogu bezbjedno da uskrate podršku predsjedničkom kandidatu svoje stranke, ocjenjuje "Njujork Tajms".

Kolinsova, koja služi četvrti mandat u američkom Senatu, predvodila je Komitet Senata za unutrašnju bezbjednost, što dodatno daje na težini njenim kritikama prema Trampu, koji još nije uspio da uvjeri umjerene glasače da je sposoban da bude glavnokomandujući oružanih snaga.

Bonus video: