Filmsko ubistvo u Riju: Ubica pljačkaša nije ruski diplomata

Prema pisanju brazilskih medija, Braga, koji je navodno ruski vicekonzul, je uvukao pljačkaša u automobil, oteo oružje i ubio ga vlastitim pištoljem
2 komentar(a)
Pištolj, pucanj (Novine)
Pištolj, pucanj (Novine)
Ažurirano: 06.08.2016. 09:24h

Ruski vicekonzul u Riju nije učesnik sinoćnjeg incidenta u kom je žrtva pljačke ubila napadača njegovim pištoljem.

Brazilska štampa je javila da je u Riju došlo do pljačke u kojoj je žrtva napada oduzela pljačkašu pištolj i istim ga usmrtila.

Incident se dogodio na Avenidi Amerika, glavnoj saobraćajnici između Olimpijskog parka i centra grada, nakon prolaska Olimpijske baklje prema Marakani.

Brazilski mediji su prenjeli da je žrtva pljačke, ruski vicekonzul, čekao u automobilu sa ženom i ćerkom kada su mu prišla dva muškarca na motoru.

Jedan pljačkaš je razbio prozor na automobilu marke BMW i uz prijetnju pištoljem tražio sat od vozača Markusa Cezara Feresa Brage.

Prema pisanju brazilskih medija, Braga, koji je navodno ruski vicekonzul, je uvukao pljačkaša u automobil, oteo oružje i ubio ga vlastitim pištoljem.

Drugi pljačkaš je pobjegao na motoru.

Ruski konzul u Riju Vladimir Tomakov je osporio pisanje brazilske štampe tvrdnjom da "dotični Markus Cezar Feres Braga nema veze sa ruskom diplomatijom", ali nije isključio mogućnost da se osumnjičeni tako predstavio policiji.

"Ovaj čovjek nema veze sa ruskim konzulatom, ambasadom ili bilo kojim predstavništvom naše države. Predstavnici naše zemlje su isključivo ruski državljani" izjavio je konzul Tomakov.

Prema policijskim navodima, Braga je brazilski advokat, star 60 godina, koji je policiji dao na uvid lažnu identifikacionu karticu koju imaju zaposleni u ruskom konzulatu, navodi portal San.

Fotografija ovog advokata se nalazi i na sajtu brazilskog nacionalnog registra pravnih zastupnika, a njegova kancelarija se nalazi u zapadnoj zoni Olimpijskog grada.

Svjedoci ovog incidenta su članovi slovenačke biciklističke reprezentacije koji su u vrijeme pljačke, a potom ubistva prolazili pored mjesta zločina.

Tijelo pljačkaša su vidjele brojne reprezentacije koje su došle na Olimpijske igre, jer je satima ležalo na ulici zbog višečasovne istrage policije.