JEDNA OSOBA U PRITVORU

Nova pucnjava u SAD: U San Dijegu jedan policajac ubijen, jedan ranjen

Policajci su kasno sinoć putem radija obavijestili centralu da su zaustavili vozilo radi kontrole, a ubrzo potom su zatražili hitno pojačanje. Policajci koji su stigli na lice mjesta kao pojačanje utvrdili su da su im kolege upucane, nakon čega je jedan od njih podlegao povredama u bolnici
2 komentar(a)
San Dijego, policija, Foto: Reuters
San Dijego, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.07.2016. 12:10h

Jedan policajac je ubijen, a jedan ranjen u pucnjavi koja se dogodila tokom saobraćajne kontrole u San Dijegu, saopštila je danas policija.

Nakon ovog incidenta, u pritvor je stavljen muškarac latinoameričkog porijekla, rekla je na konferenciji za novinare načelnica policije u San Dijegu, Šeli Cimerman, prenosi AFP.

"Policajci su kasno sinoć putem radija obavijestili centralu da su zaustavili vozilo radi kontrole, a ubrzo potom su zatražili hitno pojačanje", rekla je Cimerman.

Policajci koji su stigli na lice mjesta kao pojačanje utvrdili su da su im kolege upucane, nakon čega je jedan od njih podlegao povredama u bolnici.

Kako je Cimerman navela, još je rano reći da li je policajcima napravljena zasjeda.

Policija je poslije ovog incidenta organizovala potragu za osumnjičenima.

U SAD je već nedjeljama napeta situacija poslije pucnjava na policajce u Dalasu u Teksasu i Baton Ružu u Luizijani, a ti napadi su uslijedili nakon što su bijeli policajci pucnjima usmrtili osumnjičene Afroamerikance u Minesoti i Luizijani, što je razgnijevilo crnu zajednicu, podsjeća francuska agencija.

Preporučujemo za Vas