Obama: Amerika nije podijeljena po rasnoj osnovi kako to može da izgleda

"Znam da Amerikanci sada pokušavaju da se izbore s onim što smo vidjeli tokom prošle nedjelje. Ovdje sam da bih poručio da moramo da odbacimo taj očaj. Ovdje sam da bih insistirao da nismo podijeljeni koliko djeluje", kazao je Obama na pomenu ubijenim policajcima u Dalasu
78 pregleda 7 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.07.2016. 20:17h

Američki predsjednik Barak Obama danas je iznio pohvale na račun petorice policajaca koji su ubijeni snajperom u Dalasu prošle nedjelje i insistirao na tome da Amerika nije podijeljena po rasnoj i političkoj osnovi, kako može da izgleda, prenio je AP.

"Znam da Amerikanci sada pokušavaju da se izbore s onim što smo vidjeli tokom prošle nedjelje. Ovdje sam da bih poručio da moramo da odbacimo taj očaj. Ovdje sam da bih insistirao da nismo podijeljeni koliko djeluje", kazao je Obama na pomenu ubijenim policajcima u Dalasu.

Obama i potpredsjednik Džo Bajden stigli su nešto ranije u taj grad da bi prisustovali pomenu petorici policajaca ubijenih u pucnjavi prošle nedjelje u tom gradu.

Pomenu prisustvuju i supruge američkog predsjednika i potpredsednika Mišel Obama i Džil Bajden, kao i nekoliko članova Kongresa i bivši predsjednik SAD Džordž Buš sa suprugom.

Na komemoraciji govore Obama, Buš i senator iz Teksasa Džon Kornin.

Obama je ranije telefonom pozvao članove porodica dvojice Afroamerikanaca koje je policija ubila u odvojenim incidentima prošle nedjelje.

Bonus video: