Snajperista iz Dalasa ostavio poruku ispisanu svojom krvlju

Braun je naveo da je tokom pregovora u garaži, koji su trajali oko dva sata, Džonson lagao i ismijavao policijske pregovarače
1 komentar(a)
Dalas, kuća, Foto: Reuters
Dalas, kuća, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2016. 18:36h

Majka Džonson, koji je osumnjičen da je u Dalasu u četvrtak ubio pet i ranio sedam policajaca, pisao je svojom krvlju po zidu parking-garaže u koju ga je policija satjerala i ubrzo potom ubila, rekao je danas načelnik policije u Dalasu Dejvid Braun.

On je za CNN rekao da je 25-godišnji vojni veteran sopstvenom krvlju na zidu napisao "RB" i da istražitelji sada pretražuju njegovu kuću u predgrađu Dalasa kako bi otkrili šta bi ti inicijali mogli da znače, prenosi AP.

Načelnik policije u Dalasu ustao je u odbranu odluke da se Džonson likvidira uz pomoć robota-bombe, rekavši da su pregovori bili bezuspješni i da bi se policajci našli u opasnosti da su pokušali da ga uhvate na neki drugi način.

Braun je naveo da je tokom pregovora u garaži, koji su trajali oko dva sata, Džonson lagao i ismijavao policijske pregovarače.

Vlasti su saopštile da je Džonson ranio i dva civila tokom napada koji je izveo za vrijeme protesta održanih zbog toga što je policija protekle nedjelje ubila dva Afroamerikanca u Luizijani i Minesoti, podsjeća američka agencija.

Bonus video: