Obama: Potrebna veća tolerancija i poštovanje od strane policajaca

"Održavanje iskrenog, ozbiljnog tona punog poštovanja pomoći će da se američko društvo mobiliše i zaista promijeni", istakao je američki predsjednik
2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2016. 15:40h

Američki predsjednik Barak Obama pozvao je danas na veću toleranciju, poštovanje i razumijevanje od strane policajaca prema ljudima koje imaju zadatak da štite, ali i od strane pojedinaca koji smatraju da je policija previše brutalna i netolerantna, posebno u pogledu crnog stanovništva.

"Volio bih da svaka strana sasluša onu drugu", rekao je Obama, odgovarajući na pitanje novinara poslije sastanka sa španskim premijerom Marijanom Rahojem tokom svoje prve posjete Španiji u funkciji predsjednika, koju je odlučio da skrati poslije incidenata u SAD, prenosi AP.

Obama je četvrti dan zaredom komentarisao niz uznemirujućih događaja kod kuće - pogubne pucnjave policajaca na Afroamerikance u Luzijani i Minesoti i snajperski napad u kojem je ubijeno pet, a ranjeno sedam policajaca u Dalasu.

"Održavanje iskrenog, ozbiljnog tona punog poštovanja pomoći će da se američko društvo mobiliše i zaista promijeni", istakao je američki predsjednik.

On je, takođe, pozvao na uravnoteženost u sprovođenju zakona, izrazivši nadu da policija ima obzira u pogledu isfrustriranosti ljudi.

"U interesu je policije da njihove zajednice imaju povjerenja u nju", zaključio je Obama.

Bonus video: