VELIKI UDARAC ZA KAMPANJU?

FBI saslušavao Hilari Klinton preko tri sata

"Sekretarka Klinton je dala dobrovoljni intervju oko e-mail aranžmana dok je bila sekretarka", naveo je portparol Klintonove Nik Meril u saopštenju
77 pregleda 16 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2019. 14:32h

FBI je preko tri sata ispitivao Hilari Klinton kao dio istrage o čuvenom slučaju upotrebe privatnog e-mail servera dok je Klinton vodila Stejt Dipartment.

Vijest o "dobrovoljnom susretu" Klintonove i agencije je objavio tim koji vodi njenu kampanju.

"Sekretarka Klinton je dala dobrovoljni intervju oko e-mail aranžmana dok je bila sekretarka", naveo je portparol Klintonove Nik Meril u saopštenju.

Meril je naveo da je Klinton zadovoljna što ima priliku da pomogne Ministarstvu pravde da razriješi slučaj. 

"Iz poštovanja prema istražnom procesu, ona neće davati dalje komentare oko intervjua", naveo je Meril.

Klinton je saslušana u sjedištu FBI u Vašingtonu. Mediji i agencije ocjenjuju da bi ova vijest mogla da podigne tenziju među Demokratama za čiju nominaciju se Klintonova bori, a saslušanje može da bude podsjetnik na to da glasači sumnjaju u to da li mogu da joj vjeruju.

Sastanak znači da se bliži kraju istraga oko toga što je Klinton koristila privatni e-mail server za zvanične poslove kao sekretara države. To je istraga koja može da baci sjenku na njenu kampanju, jer Sanders koji je potencirao pitanje e-mailova je dalje u trci sa idejom za progresivne promjene u platformi Demokrata.

On je prije nedjelju dana rekao da neće podržati Klinton. 

Ovo su dobre vijesti i za Republikance koji imaju i svog nepouzdanog kandidata u Donaldu Trampu, čija je popularnost padala u posljednje vrijeme. Posljednje istraživanje pokazuje da Klintonova ima 6% prednosti u odnosu na Trampa.