Tramp na skupu pohvalio "svog Afroameričkog" pristalicu

Tramp je na predizbornom skupu u Kaliforniji izdvojio jednog svog pristalicu tamne boje kože u pokušaju da dokaže da ga podržavaju i Afroamerikanci i rekao: "Pogledajte tamo onog mog Afroamerikanca", prenijela je agencija AP
1 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.06.2016. 08:25h

Američki milijarder Donald Tramp, koji je tokom predizborne kampanje u SAD više puta optužen za rasizam i ksenofobiju zbog svojih kontroverznih izjava, danas je privukao nove kritike nakon što je jednog svog pristalicu nazvao "mojim Afroamerikancem".

Tramp je na predizbornom skupu u Kaliforniji izdvojio jednog svog pristalicu tamne boje kože u pokušaju da dokaže da ga podržavaju i Afroamerikanci i rekao: "Pogledajte tamo onog mog Afroamerikanca", prenijela je agencija AP.

"Pogledajte ga. Zar nije najbolji?", rekao je najvjerovatniji kandidat Republikanske stranke za predsjednika SAD.

Okupljeni nijesu reagovali na tu njegovi izjavu, a portparol Trampove kampanje Houp Hiks je izjavila da je on najvjerovatnije "samo ukazao na jednog od svojih pristalica i nije mislio ništa loše".

"Tramp je zahvalan za podršku te osobe", rekla je Hiks za televiziju CNN i odbacila kritike da je zbog upotrebe prisvojne zamjenice "moj" Trampova izjava bila rasistička.

Sve ankete pokazuju da, kad je riječ o podršci Afroameričkih glasača, Tramp zaostaje za svojom najvjerovatnijom protivnicom na predsjedničkim izborima u SAD u novembru, Hilari Klinton.

Bonus video: