Saudijski zvaničnik ubijen poslije racije u Meki

Saudijske vlasti su saopštile da se pucnjava dogodila u četvrtak uveče ispred policijske stanice, dodajući da je u toku istraga ubistva saudijskog vojnog zvaničnika Halafa Lafija el Haritija
0 komentar(a)
Saudijska Arabija racija, Foto: Twitter
Saudijska Arabija racija, Foto: Twitter
Ažurirano: 06.05.2016. 14:37h

Jedan saudijski bezbjednosni zvaničnik ubijen je danas hicima iz vatrenog oružja u islamskom svetom gradu Meki, samo nekoliko sati poslije racije na tom mjestu zbog osumnjičenih ekstremista Islamske države, saopštili su zvaničnici Saudijske Arabije.

Saudijske vlasti su saopštile da se pucnjava dogodila u četvrtak uveče ispred policijske stanice, dodajući da je u toku istraga ubistva saudijskog vojnog zvaničnika Halafa Lafija el Haritija.

Zvaničnici Saudijske Arabije su prvi put priznali da su sproveli raciju na ogranak Islamske države u blizini Kabe, centralnog svetilišta islama u obliku kvadra koje se nalazi u velikoj džamiji u Meki. Racija je sprovedena pred ovogodišnji hadžiluk u septembru.

Vlasti su ranije saopštile da je dvoje ekstremista ubijeno u četvrtak, dok se drugo dvoje raznijelo eksplozivom. Bezbjednosne snage su navele da su takođe uhapsile dvoje osumnjičenih u Džedi.

Bonus video: